Evenimente

Târg Produs de Cluj
Târg Produs de Cluj

Primăria Baciu vă invită să participați în perioada 08 – 10 Iulie la evenimentul organizat de către Târg Produs de Cluj în colaborare cu Primăria Baciu, ce se va desfășura pe terenul de fotbal al localității Baciu, după următorul program.

Vă așteptăm cu drag!

Dată eveniment:  08 - 10 Iulie 2022 |  Ora: 17:00
Concert de Colinde -  cu Marius Ciprian Pop
Concert de Colinde - cu Marius Ciprian Pop

Vizionează Concertul de colinde On-Line

Dată eveniment:  24/12/2020 |  Ora: 18:00
Concert de Colinde - Cuvânt și Colind de Suflet Românesc
Concert de Colinde - Cuvânt și Colind de Suflet Românesc

Dată eveniment:  07/12/2019 |  Ora: 18
Program festivități cu prilejul zile  1 Decembrie 2019
Program festivități cu prilejul zile 1 Decembrie 2019

Cu prilejul zilei de 1 Decembrie vă invităm pe toți cetățenii Comunei Baciu să sărbătorim împreună ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

 

PROGRAM

 

11:45 – 12:00 Primirea invitaților la Biserica Sf. Treime Baciu;

12:00 – 12:15 Tedeum;

12:15 – 12:45 Program cântece patriotice:

  • Corul Bisericii Sf. Treime Baciu;
  • Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu Baciu;

12:45 – 13:15 Deplasare în ritm de fanfară în curtea Primăriei;

13:15 – 13:20 Ridicarea steagului pe catarg;

13:20 – 13:35 Discursuri;

13:35 – 14:00  Program cântece patriotice:

  • Dl. Valentin Guia;

        Program jocuri populare:

  • Ansamblul Cununița Baciului (condus de dl. Daniel Rusu și dna. Corina Cristuțiu);
  • Ansamblul Zestrea Popești (condus de dl. Mircea Cenan);

14:00 – Socializare.

Dată eveniment:  01/12/2019 |  Ora: 11:45
1 Decembrie în Comuna Baciu
1 Decembrie în Comuna Baciu

Conducerea Primăriei comunei Baciu a făcut public programul manifestărilor care vor avea loc în comună cu prilejul Zilei Naționale.

Astfel, joi, 1 decembrie, băcenii sunt așteptați să ia parte la o serie de activități care vor fi organizate după cum urmează:

13:00 – întâlnire și Tedeum la Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” din Baciu;

13:30 – deplasare în ritm de fanfară spre Primăria Baciu;

14:10 – ridicarea steagului pe catarg;

14:20 – scurtă sesiune de comunicări;

14:45 – program festiv în curtea primăriei.

Dată eveniment:  01.12.2017 |  Ora: 09.00
MIORITMIC
MIORITMIC

A 5-a ediție a festivalului MIORITMIC va avea loc în perioada 6-8 Octombrie 2017, în Pădurea Hoia-Baciu din Cluj-Napoca, pe Aleea Muzeului Etnografic.

Harta: https://goo.gl/maps/qYScqsL1jTq
————————————————————

Trei mari scene – Scena Naiului, Lirei și Cobzei – vor fi pregătite pentru întreg weekend-ul, fiecare având un stil propriu, atât din punct de vedere muzical, cât şi din punct de vedere al decorului.

Participanții vor avea parte de o experiență unică, datorită unui sistem de sunet de top, al proiecţiilor speciale de video-mapping și al elementelor decorative florale, scenele fiind acoperite, încălzite și conectate între ele.

În exteriorul scenei Lira va fi amenajată o zonă specială, acoperită și încălzită, pentru Food Court, Merchandise și Smoking Area. Fumatul va fi permis doar în zona special amenajată.
Plata la bar se va putea face în baza token-urilor ce vor putea fi cumpărate doar de la punctul de vânzare central (intrare Scena Naiului).

1 Token = 10 RON
————————————————————

❖ LINE-UP ❖

Scena Naiului
Vineri // Valentino Kanzyani
Masomenos. Paul K. RQZ.

Sâmbătă //
tINI b2b Bill Patrick. Maher Daniel.
Clovis. Sepp

Scena Lirei
Vineri // 
RPR Soundsystem [Rhadoo. Petre Inspirescu. Raresh]
Herodot. Suciu. Crihan.

Sâmbătă & Duminică // 
Barac. Atipic live [Priku]. Arapu. Mihigh. Gescu.
Charlie. K.D.Chriss. Cap. Lizz. Cosmjn.

Scena Cobzei
Vineri // 
THE PROTOTYPES. Flowdan live. Argatu’ live feat. Moș Martin.
Krueger. Snow & Mc Agent. Down

Sâmbătă// 
Magda. Denis Kaznacheev.
Rayo. G76. Zefzeed
————————————————————

Dată eveniment:  06.10.2017 |  Ora: 22:00
Hoia Baciu Project
Hoia Baciu Project

Hoia Baciu Project este un grup de tineri pasionati de drumetii si dornici sa descopere misterele si povestile padurii Hoia-Baciu. In tururi ghidate, de noapte sau de zi, poti sa descoperi alaturi de ei unul dintre cele mai faimoase locuri din lume in care se inregistreaza fenomene paranormale, care abunda in mister si inexplicabil! daca sunteti pasionati de subiect sau doriti sa fiti la curent cu evenimente viitoare care au legatura cu aceasta faimoasa padure a Clujului, sunteti invitati sa ii contactati pe cei de la Hoia-Baciu Project – veti primi aplicatia pentru Android, precum si instructiunile de instalare necesare! Aplicatia poate fi downloadata si de pe site-ul oficial! Facebook

 

Descoperind pădurea Hoia-Baciu…

Ploile de vară au uneori o forţă eliberatoare. Ai crede, raţional fiind, că o ploaie torenţială îţi dă planurile peste cap. Şi simţi poate nevoia să te ascunzi în cuibul tău, să te bucuri de o vagă senzaţie de siguranţă.
Dar spiritul de aventură iese învingător, măcar din când în când, şi ai decis: te duci la vânătoare de mistere şi hoinăreli prin pădurea Hoia-Baciu, acest mic Triunghi al Bermudelor românesc.

Ieşirea a fost programată şi reprogramată, dar vineri, 20 iunie, dorinţa unor oameni de a descoperi această pădure din preajma Clujului a ignorat picurii mari de ploaie, tunetele zgomotoase, noroiul şi aerul umed şi rece din acea după-amiază.

Unii ne vrem a fi curajoşi, însă faptul că doi buni cunoscători ai locului ne îndrumă paşii a înlăturat, de fapt, cea mai mare parte din griji. Este prima ieşire de acest fel, organizată pentru localnici, de către cei de la Hoia-Baciu Project. Iar entuziasmul se simte în aer, încă de la primii paşi înspre pădure.

Marius Lazin şi Surducan Dan Alexandru, cei care au iniţiat acest proiect, oscilează între scepticism şi acea curiozitate spontană ce lasă loc interpretărilor asupra realităţii imediate. Membri ai asociaţiei non-profit Romania – Your Lifetime Experience, care de peste doi ani şi jumătate promovează micro-destinaţii turistice româneşti, îndrumătorii noştri au un scop clar: îşi doresc să le propună clujenilor şi celor aflaţi în vizită o nouă atracţie turistică, să creeze o comunitate de oameni interesaţi de această latură mai dark şi mai misterioasă a naturii.

Pe măsură ce înaintăm pe strada Donath şi lăsăm oraşul în urmă, sub umbrele şi pelerine încolţesc întrebări şi curiozităţi (confirmăm: chiar şi în minţile celor mai sceptici dintre noi).
Puffins, căţelul care însoţeşte grupul, îşi face un prieten, un câine roşcat care ni se alătură, deşi păstrând o oarecare distanţă. Aflaţi abia la început de drum, ne pricopsim cu o mică peripeţie: Puffins supără un (pseudo?)paznic de vaci, care îşi revarsă verbal mânia asupra grupului. Nu-i nimic, azi suntem curajoşi, nimic nu pare să ne alunge curiozitatea şi entuziasmul.

hoia-baciu project vineri (3)

Pe drum, Marius şi Alex povestesc puţin din istoria locului. Aflăm despre originea denumirii Platoului Sift, o amintire a biologului Alexandru Sift, cel care în anii ’60 făcea primele observaţii în legătură cu fenomenele care au loc în pădurea Hoia-Baciu.
O luptă tacită cu noroiul care se lipeşte de încălţăminte, un scurt popas pentru a ne ascunde de ploaie sub primii copaci iviţi în cale, ocazie cu care putem observa deja câteva încolăciri cel puţin bizare ale trunchiurilor şi ramurilor copacilor.
Pornim din nou la drum. Atmosfera sumbră şi gri, este până la urmă în ton cu legendele care se ţes în jurul acestei păduri atât de faimoase în lume şi, mai ales, în cercul pasionaţilor de paranormal, mister şi inexplicabil.
Pe traseu, pe trunchiuri de copaci, observăm însemne Wicca. Alex ne povesteşte o scurtă întâmplare în legătură cu acest cult vrăjitoresc şi simţim încet, încet, cum pădurea devine Stăpână.

Ajungând la marginea pădurii, îţi dai seama că oraşul, pe care îl vezi acum de sus, îşi pierde cu totul influenţa. Iar scepticul din tine îşi spune amuzat că nici nu e nevoie să trăieşti experienţe paranormale aici, pădurea aceasta are farmecul şi bizarul ei, pe care nici nu vrei cu adevărat să le destrami prin raţional.
Până la urmă, aşa cum şi băieţii de la Hoia-Baciu Project spun, rămâne la decizia fiecăruia dintre noi cum vedem lumea care ne înconjoară, cum alegem să interpretăm fenomenele realităţii. O privim cu ochi ştiinţifici, pur raţionali, sau lăsăm loc de inexplicabil, o portiţă deschisă înspre ideea că simţurile noastre nu pot cuprinde în totalitate realitatea obiectivă.

hoia-baciu project vineri (1)

În Poiana Rotundă, care e cât se poate de… rotundă, grupul face o pauză binemeritată. Aici, adunaţi fiind într-un cerc, începi să-ţi cunoşti mai bine tovarăşii de drum. Acum, putem discuta mai multe despre pădure, despre fenomenele paranormale care au fost înregistrate aici, despre întâmplările care au stârnit interesul de-a lungul timpului.
Organizatorii şi ghizii noştri ne relatează întâmplări savuroase şi pline de mister care au ajuns la urechile lor sau de care s-au lovit în drumeţiile pe care le-au făcut aici.

Poate cele mai frecvente anomalii care apar în pădurea Hoia-Baciu sunt problemele cu echipamentele electronice (baterii care se descarcă neobişnuit de repede, restartări de telefoane, probleme cu GPS-ul, dificultăţi în configurarea frecvenţelor de sunet pentru înregistrări audio-video).
La acestea se adaugă modificările de natură bio-fiziologică: senzaţii de rău, dureri de cap, frisoane, stări de greaţă sau, mai la extrem, experienţa avută de domnul Cristian Mureşanu, video jurnalist TVR Cluj şi prezentator al emisiunii ,,Ştiinţă şi Cunoaştere”, care, în urma unor radiaţii mai puternice care i-au afectat şi instrumentele şi aparatura tehnică, pe parcursul unei luni a suferit căderi inexplicabile ale părului, care ulterior s-a şi albit considerabil.

Alte povestiri ale oamenilor care au păşit în misterioasa pădure se afundă şi mai mult în zona paranormalului: de la lumini văzute deasupra pădurii, mişcări anormale ale frunzelor copacilor, voci sau pocnituri metalice ale căror sursă nu a putut fi identificată, până la lucruri neobişnuite care apar de regulă în fotografii şi filmări sau chiar experienţe uşor atemporale.

hoia-baciu project vineri

Vântul bate mai puternic în Poiana Rotundă şi simţi cum te cuprinde frigul (sau poate sunt fiori). Rupem cercul şi ne îndreptăm spre o potecă. La mică distanţă de poiană, e aşa numitul ,,copac bubos”. Marius ne expune câteva ipoteze neconfirmate şi lansează o întrebare care nu îşi găseşte un răspuns categoric: ,,Care credeţi că e explicaţia?”. De altfel, pădurea abundă în copaci cu ramuri şi trunchiuri încolăcite, aplecate inexplicabil de mult într-o anumită direcţie sau cu o scoarţă bizară.

Fie că te impresionează poveştile şi misterele care s-au format în jurul pădurii sau, dimpotrivă, consideri că e o pădure ca oricare alta, locul e suficient de pitoresc pentru a merita atenţie din punct de vedere turistic. Hoia-Baciu Project a dat startul: Clujul are obiective turistice naturale frumoase, are poveşti de spus şi emoţii de transmis.
Până în prezent, echipa a organizat tururi ghidate (nocturne sau de zi) cu mai mulţi turişti şi jurnalişti străini, dintre care îi putem aminti pe Bob Woodruff de la ABC News Anchor, Lester Reichert de la Paranormal Survival Show (Travel Channel), Aaron Sagers (fondator ParanormalPopCulture.com şi gazdă a emisiunii Paranormal Paparazzi – Travel Channel) sau Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, autorul celebrului roman ,,Dracula”.

hoia-baciu project vineri (2)

Ieşind din nou la marginea pădurii, te învăluie o lumină rozalie, un apus de soare mascat încă de nori greoi, dar care e suficientă pentru a reda dealurilor şi oraşului o notă de căldură misterioasă. Acest fenomen e explicabil, dar te mulţumeşti să îţi bucuri privirea şi să zâmbeşti mulţumit de plimbarea care ia drum-întors acum.

Hoia-Baciu Project ne-a propus să descoperim pădurea Hoia-Baciu, aşa cum e ea. Fenomenele de aici nu sunt nici repetitive, nici constante, nici la aceeaşi intensitate. Marius şi Alex nu şi-au propus să ,,fabrice sperieturi în pădure”, ci să ajute oamenii să descopere locul, să se conecteze şi să interacţioneze într-un mod autentic şi original cu pădurea, să descopere energia acesteia. Căci dincolo de relatările despre paranormal, peisajul şi priveliştea sunt minunate!

Până vor dezvolta, poate, o abordare mai comercial-turistică a tururilor ghidate, noi vă recomandăm să apelaţi cu încredere la echipa Hoia-Baciu Project, veţi descoperi pădurea aşa cum e ea, dar veţi afla şi întâmplări concrete şi recente care îi duc constant faima mai departe, dincolo de graniţele Clujului…

Dată eveniment:  Soon |  Ora: Soon
Méra World Music 2017
Méra World Music 2017

Mera World Music 2017

La doar 13 km de Cluj, tradiția se reinventează și ia forme inedite. În localitatea Mera din comuna Baciu, a luat naștere un festival aparte. Aflat la a doua ediție, festivalul MÉRA World Music, îmbină frumusețea locurilor și tradițiile cu provocările aduse de modernism. Aici, tinerii nu întorc spatele tradiției ci o integrează în viețile lor, ducând mai departe dansul, cântecul și portul popular.

Primul festival de world music în șure!
Bilete: https://www.biletmaster.ro/ron/Production/472938/Mera-World-Music
Mai multe detalii pe: http://www.meraworldmusic.ro
Superstarurile genului world music pe scena-șurei: MUZSIKÁS, PARNO GRASZT, FANFARA TRANSILVANIA, THE PRÍMÁS PARADE, GUAJIRO CALENTANO, THE RESONANT ROGUES, BELTAINE, BRIGAN, și muțli alții.

Program pe zile, prețuri și transport

 

 

Abonament cu preț redus: 99 lei, iar la fața locului: 119 lei.
Bilet de zi cu preț redus: 29 lei, iar la fața locului: 39 lei.
Copiii sub vârsta de 14 ani beneficiază de intrare liberă.

Transportul Cluj – Mera este gratuit, fiind asigurat de către organizatori, iar plecările se fac de la Opera Maghiară sau Gara Mică (din Cluj) și din Mera conform următorului program:

Dată eveniment:  27.07.2017 |  Ora: 10:00
Zilele Comunei Baciu 2017
Zilele Comunei Baciu 2017

Primăria si Consilul local va invită la cea de-a V-a ediție a Zilelor Comunei Baciu. Autoritățile locale au dat publicității și programul artiștilor care vor concerta cu acest prilej.

Program Sambata 29.07.2017

10:00 Concursuri sportive ( pescuit, fotbal, ciclism )
15:30 Deschiderea oficiala si prezentarea programului
15:40 Personaje Disney, clovni, magicieni, picturi pe fata, baloane modelate
17:30 Discursul Oficialitatilor
17:45 Tinere talente – Muzica si dans
18:45 Mike Zetter & Dance crew
20:00 Szocs Renata
21:00 Carmen Simionescu Minune
21:45 Whats’up & band
22:30 Lansare artificii
22:45 “Time to Party” cu DJ Mihai V & DJ Blackie

Program Duminica 30.07.2017

15:00 Deschidere spectacol, decernare premii speciale si diplome
15:20 Ansamblu folcloric “Cununita Baciului”
15:45 Ansamblu folcloric Popesti
16:20 Mihaela Grindean
16:50 Sergiu Pop
17:10 Ansamblu popular Botiza
17:30 Maria Golban Somlea
17:40 Ansamblu dansuri tiganesti
18:10 Ansamblu popular Mera
18:30 Barbara Zsuzsa & Zsabo Levente
19:20 Corina Cherches
19:45 Fanfara Promenada
20:30 Tinu Veresezan

Dată eveniment:  29.07.2017 |  Ora: 10.00