Pădurea Hoia

Pădurea Hoia

Pădurea Hoia-Baciu este unul dintre cele mai faimoase locuri din lume în care se înregistrează fenomene paranormale. Fie că te impresionează legendele și misterele care s-au adunat în jurul ciudatei păduri sau, dimpotrivă, consideri că e o pădure ca oricare alta, locul este suficient de pitoresc pentru a merita atenție din punct de vedere turistic și recreațional.

Pădurea, aflată pe unul dintre dealurile ce înconjoară Clujul, a devenit faimoasă începând cu anii ’60, de când au început să fie semnalate tot felul de întâmplări: cu strigoi și alte apariții inexplicabile în fotografii și insesizabile cu ochiul liber, cu OZN-uri și senzații auditive ciudate, cu stări anxioase și senzația că ai fi urmărit. Cele mai frecvente anomalii care au fost semnalate în pădurea Hoia-Baciu de-a lungul timpului sunt problemele cu echipamentele electronice (baterii care se descarcă neobişnuit de repede, restartări de telefoane, probleme cu GPS-ul, dificultăţi în configurarea frecvenţelor de sunet pentru înregistrări audio-video).

Dincolo de legende, copacii sunt renumiți pentru formele lor neobișnuite, iar Poiana Rotundă poate fi dacă nu un loc paranormal, un spațiu de revenire la centrul interior, de regăsire în mijlocul naturii.

În trecut, Padurea Hoia-Baciu Cluj era frecventată ca loc de picnic și era gazda festivităților legate de zilele de 1 Mai și 23 August. Azi, în pădure se organizează, din când în când, diverse evenimente mai neconvenționale, iar clujenii și turiștii pot descoperi locul prin intermediul unor tururi ghidate nocturne sau pe timpul zilei, sub îndrumarea echipei Hoia-Baciu Project.

Fotografii: Daniel MîrleaIulia MarcHoia-Baciu Project.