17.07.2017 Proiect pilot de amplasarea pubelelor subterane în comuna Baciu

07.17.2017
17.07.2017 Proiect pilot de amplasarea pubelelor subterane în comuna Baciu
FOTO:


Primarul Florin Mureșan anunță începerea amplasării platformelor subterane de colectare selectivă în comuna Baciu, pe străzile Jupiter, Aleea Trandafirilor și Aleea Crizantemelor.

Pe lângă aceste platforme subterane, vor mai fi achiziționate alte patru platforme supraterane de colectare selectivă a deșeurilor. Acestea urmează să fie amplasate, în perioada următoare, în centrul localităților Suceagu, Mera, Popești și Corușu,

„Dacă nici cu aceste investiții nu vom reuși să adunăm selectiv deșeurile, vom mări din nou prețurile la serviciul de salubritate, până când populația va conștientiza că trebuie să adune selectiv. Platformele vor deveni funcționale în cel mult 3 luni”, confirmă Primarul Comunei Baciu.

Investiția se ridică la aproximativ 350 000 de lei, banii fiind alocați de la bugetul local al comunei.

Reamintim că la sfârșitul lunii mai a acestui an, primarul Florin Mureșan anunța schimbarea felului în care se efectua plata serviciului de salubritate. În acest sens, pentru a evita ca și comuna Baciu să intre într-o „criză a deșeurilor”, așa cum s-a întâmplat în unele comune și orașe din județ, autoritățile locale au stabilit ca taxa de salubritate să fie calculată și plătită în funcție de cantitatea de deșeuri produsă de fiecare gospodărie. (Detalii aici)